Hyrrä-hakemukselle täytetään mm. seuraavat hankesuunnitelmaan liittyvät asiat:
- Hankkeen julkinen tiivistelmä
- Hakijan esittely ja hankkeen resurssit
- Hankkeen tarve, tausta, kohderyhmä, hyödynsaajat ja toteutusalue
- Hankkeen laajempi viitekehys
- Hankkeen toteutus, aikataulu ja riskit
- Hankkeen tavoitteet, tulokset, vaikutukset sekä seuranta ja raportointi
- Hankkeen viestintä
- Toiminnan jatkaminen ja tuen kohteen ylläpitosuunnitelma
- Ympäristö- ja ilmastovaikutusten huomiointi ja kestävän kehityksen edistäminen.
- Lisäksi hanketyypistä riippuen:
- Vain koulutus- ja tiedonvälityshankkeissa: Kuvaa henkilöstön tai koulutuksen toteuttajan valmiuksia, ammattitaitoa ja pätevyyttä hankkeen aiheeseen liittyen. Kuvaa lisäksi henkilöstölle tarjottavaa säännöllistä koulutusta hankkeen tehtävien hoitamiseen liittyen.
- Vain maaseudun toimintaympäristön kehittämisen investoinneissa: Kerro markkinasta, kilpailutilanteesta ja kilpailijoistasi.
- Lisäkysymys hankkeille, jotka edistävät vesienhoitosuunnitelmien tavoitteiden toteutumista: Ilmoita, minkä alueen vesienhoitosuunnitelman tavoitteita hanke edistää.
- Hakijan kumppanit hankkeessa
- Kustannuserittely, sisältäen arvion hankeen mahdollisista tuloista lisätään erilliseksi liitteeksi. Tällä sivulla alempana on investointihankkeisiin erilaisia kustannusarviopohjia.
- Kustannusten kohtuullisuuden osoittamiseen dokumentit, esim. tarjoukset tai hintatason selvitykset ja niiden koonti, koontilomakkeen löydät tästä.
- Arvio vastikkeettomasta työstä, saat lomakkeen tästä.
- Jos julkisen tuen osuus on hankkeessa yli 100 000 euroa, tulee hankesuunnitelmaan sisältyä myös viestintäsuunnitelma.
- Rakentamista koskevaan hankesuunnitelmaan on lisäksi liitettävä:
- pääpiirustukset
- rakenne-, LVI-, sähkö- ja muut vastaavat erikoissuunnitelmat, joilla on erityistä merkitystä arvioitaessa hankkeen hyväksyttäviä kustannuksia,
- rakennusselostus
- rakennusselostukseen perustava kustannusarvio tai –laskelma
Kustannusarviolomakkeet
- Pienrakentamisen kustannusarviopohja
Tämä lomake on tarkoitettu pienten rakennusten kustannusarvion ja rahoitussuunnitelman tekemiseen. Näitä voisi olla esimerkiksi varasto, sauna, liiteri, pieni vapaa-ajan asunto tai muu vastaava rakennus. - Energiatehokkuuden parantaminen-kustannusarviopohja
Tämä lomake toimii parhaiten silloin, kun sinulla on tarkoituksena parantaa rakennuksen tiiveyttä, lämmöneristystä, uusia tai kunnostaa LVIS järjestelmiä. Tällä laskentataulukolla voit tehdä suunnitellun energiatehokkuuden parantamiseen liittyvien toimenpiteiden kustannusarvion ja rahoituslaskelman. Toiselle sivulle laaditaan rakennuselostus suunnitelluista toimenpiteistä. - Korjausrakentamisen kustannusarviopohja
Tällä laskentataulukolla voit tehdä suunnitellun korjausrakentamisen toimenpiteiden kustannusarvion ja rahoituslaskelman. Korjausrakentamisen kustannusarviolomake pitää sisällään kaksi taulukkoa. Varsinaisen kustannusarviolomakkeen ja rakennusseostuksen. - Maastorakentamisen kustannusarviopohja
Tämän kustannusarviolomakkeen avulla voi laskea kustannusarviota pitkospuista, reitistön kestävöinnistä, tie- ja paikoitusalueista, pienistä silloista, portaista, laiturista, opastekylteistä ja opastin viitoista yms. Maastorakentamisen kustannusarviolomake pitää sisällään kaksi taulukkoa. Varsinaisen kustannusarviolomakkeen ja rakennusseostuksen.